Ob upoštevanju vseh epidemioloških ukrepov smo tudi letos uspeli izpeljati strokovno ekskurzijo v Velenje, in sicer po programu, ki ga je pripravil naš član s Koroške Ivan Hartman ob pomoči in sodelovanju predsednika OZSČ Velenje, Matjaža Klemenčiča.

Udeleženci smo si najprej ogledali zelo zanimiv in strokovno zastavljen Spominski center 1991 OZVVS Velenje. Uvodoma je o dogodkih v Šaleški dolini spregovoril kustos Muzeja Velenje, nato pa smo si ogledali še zelo zanimiv film iz obdobja pred in samega osamosvajanja in nastajanja naše države Republike Slovenije.

V nadaljevanju smo si ogledali tudi velenjski grad in del stalnih zbirk, med ostalimi tudi zbirko, ki je v zaključni fazi nastajanja, in bo širši javnosti na ogled šele v prihodnje.

Za bolj sproščeno vzdušje je poskrbel ogled novega športno rekreacijskega centra ob velenjskem jezeru, ki ga domačini imenujejo Vista in bo številnim mlajšim in tudi malo manj mladim Velenjčanom v prihodnje služil za rekreacijo in sproščanje.

Letno turo smo zaključili s kosilom in družabnim srečanjem v Gostilni Brigita v neposredni bližini velenjskega mestnega središča. 

This slideshow requires JavaScript.

Pripravil: Slavko Delalut.