Uspešno organizirali strelsko tekmovanje – VI. kolo Mednarodne strelske lige Alpe – Adria

Naše združenje že več let uspešno tekmuje v Mednarodni strelski ligi Alpe – Adria. V zadnjih nekaj letih pa smo tudi organizator enega od kol te strelske lige, v kateri se tekmuje s pištolami in z revolverji velikega kalibra. Tako je v soboto, 8. junija 2024 potekalo strelsko tekmovanje na našem strelskem poligonu – VI. kolo Mednarodno strelske lige Alpe – Adria. Tekmovanje se je udeležilo 97 tekmovalcev v kategoriji »pištola« (26 ekip in posameznikov iz 14 strelskih društev) in 90 tekmovalcev v kategoriji »revolver« (24 ekip in posameznikov iz 14 strelskih društev). V kategoriji »pištola« je s 192 krogi zmagal Iztok Kajzer iz SD Policist, najboljši ekipni rezultat pa je dosegla ekipa št. 2 iz SD Policist. V kategoriji »revolver« je s 196 krogi zmagal Bojan Fras iz SD Proarmis, najboljši ekipni rezultat pa je dosegla ekipa št.1 iz SD Policist.

Najboljši naši člani so bili:

  • kategorija »pištola«: Gregor Koritnik je s 180 krogi med posamezniki zasedel 38. mesto; ekipa ZSČ Hrastnik 2 v sestavi Grom Franc, Ana Koritnik in Bojan Kajtna pa je zasedla 20. mesto.

  • kategorija »revolver«: Gregor Koritnik je s 184 krogi med posamezniki zasedel 28. mesto; ekipa ZSČ Hrastnik 1 v sestavi Gregor Koritnik, Jani Žitnik in Gorazd Hafner pa je zasedla 16. mesto.

Posebno je potrebno pohvaliti 20-člansko organizacijsko ekipo našega združenja pod vodstvom Rudija Senčarja, vodje strelske sekcije OZSČ Hrastnik, ki je v dneh pred tekmovanjem zelo uspešno izvedla vse potrebne priprave, ter odlično opravljala svoje delo, da je strelsko tekmovanje potekalo organizirano, pravočasno, varno in pravilno ter poskrbela za dobro počutje tekmovalcev tako med kot tudi po zaključenem strelskem tekmovanju.

Strelsko tekmovanje sta popestrila tudi dva pripadnika Slovenske vojske iz 20. pehotnega polka iz Celja, ki sta prisotnim predstavila orožje, ki ga vojaki uporabljajo v pehotnem oddelku.

Naslednje – VII. kolo strelske lige A-A bo v soboto 22. junija v Dobrovniku. Tudi tega tekmovanju se bomo udeležili z dvema ekipama.

Besedilo: Jani Zore

Fotografije: Arhiv OZSČ Hrastnik