Vsoboto, 26.1.2019 je bilo že tradicionalno 42. smučarsko tekmovanje »Partizanske smučine 45 – CERKNO 2019« v prekrasnem sočnem vremenuv smučarskem centru Cerkno. V okviru te prireditve so bila smučarska prvenstva v veleslalomu Zveze ZB za vrednote NOB, Zveze veteranov vojne za Slovenijo, Zveze policijskih veteranskih društev Sever, Zveze slovenskih častnikov in Slovenske vojske.

Na smučarskem prvestvu ZSČ so tekmovali samo člani ZSČ in sicer moški v treh starostnih kategorijah in ženske. Za ekipni rezultat sta se štela po dva najboljša rezultata iz vseh treh moških kategorij. Prvestva ZSČ se je udeležilo 47 članov iz sedem članic ZSČ (OZSČ Ajdovščina-Vipava, Hrastnik, Kamnik-Komenda, Ljubljana, Nova Gorica in Pivka ter Združenja vojaških gornikov Slovenije). Po zaključenem tekmovanju so se vsi tekmovalci in organizatorji zbrali v hotelu Cerkno na zaključni slovesnosti, kjer so bile najboljšim posameznikom vročene medalje in najboljšim ekipam pokali.

OZSČ Hrastnik je sodelovala na smučarskem prvenstvu ZSČ sšestčlansko ekipo, ki so jo sestavljali: Franci Grom, Joško Jan, Branko Skaza, Dušan Škorjanc, Zdravko Zupančič in Ludvik Žabkar. Tekmovali so v treh različnih starostnih kategorijah. Najboljše sta se odrezala Dušan Škorjanc (2. mesto v starostni kategoriji »Moški 1956 do 1962«) in Joško Jan (3. mesto v starostni kategoriji »Moški 1963 in mlajši«). Vsi ostali pa so dostojno zastopali naše združenje. Žal se ekipa ni mogla uvrstiti v ekipno tekmovanje, ker smo imeli v najstarejši kategoriji le enega tekmovalca.

Čestitke obema prejemnikoma medalj, drugim pa za dostojno zastopanje našega združenja na prvenstvu ZSČ v veleslalomu.

Rezultati so dostopni na sletni strani ZSČ na povezavi:

http://www.zsc.si/wp-content/uploads/2019/01/Castniki_VSL_2019_rezultati.pdf

This slideshow requires JavaScript.

Besedilo: Jani Zore, fotografije: Ludvik Žabkar in Jani Zore.