Vojašnica Franc Rozman Stane v Celju, v kateri je nastanjen 20. pehotni polk in druge manjše enote Slovenske vojske, je 11. maja 2019 pripravila tradicionalen »dan odprtih vrat«. Na dnevu odprtih vrat so bile organizirane statične in dinamične predstavitve kot tudi aktivnosti za najmlajše.

Občinsko združenje slovenskih častnikov Hrastnik se je tudi letos aktivno vključilo v aktivnosti ob dnevu odprtih vrat z dvočlansko delegacijo, ki so jo sestavljali Igor Pogačnik in Momir Iliševič. Skupaj z ostali združenji slovenskih častnikov iz Zahodnoštajerske regije so primerno uredili svojo stojnico, na kateri so predstavili svoje združenje in Hrastnik – kraj, iz katerega prihajamo. Stojnica je bila precej obiskana, veliko več kot prejšnje leto. Poleg dela na stojnici so si tudi vzeli čas za ogled razstavljene tehnike 20. PEHP (osebno in kolektivno orožje, oklepna vozila Valuk, specialno vozilo RBKO Kobra in specialno sanitetno oklepno vozilo) in obiskali ostale organizirane aktivnosti (tekmovanje v judu, prikaz dela reševalnih in drugih šolanih psov).

Posebnost letošnjega dneva odprtih vrat je bil obisk županov iz občin v območju odgovornosti 20. pehotnega polka, ki so se dogodka udeležili na povabilo poveljnika polka podpolkovnika Gregorja Hafnerja. Hrastniški župan Marko Funkl se je odzval povabilu, se skupaj s svojimi kolegi iz drugih občin seznanil z delom 20. PEHP ter si v spremstvu poveljnika vojašnice ogledal razstavljeno tehniko SV in dinamično predstavitev pripadnikov 20. PEHP. Obiskal je tudi našo stojnico, kjer se je srečal s predsednikom OZSČ Hrastnik Gorazdom Hafnerjem. Dan odprtih vrat so si ogledali tudi nekateri člani našega združenja skupaj s svojimi družinski člani.

 

This slideshow requires JavaScript.

Besedilo: Jani Zore.

Fotografije: Gorazd Hafner in Igor Pogačnik