OZSČ Hrastnik je že nekaj let aktivni udeleženec Mednarodne strelske lige Alpe – Adria. Tudi v letošnjem letu se ekipa združenja in nekaj posameznikov udeležujejo tega strelskega tekmovanja s pištolami in revolverji velikega kalibra. Od meseca marca do konca maja se je zvrstilo že šest posameznih kol strelske lige. Skladno s programom strelske lige OZSČ Hrastnik organizira vsako leto eno tekmovanje praviloma v mesecu juniju.

V soboto, 4 junija 2022 je OZSČ Hrastnik organiziralo 6. kolo letošnje strelske lige A-A na strelskem poligonu v Hrastniku. Organizacijska ekipa pod vodstvom vodje strelske sekcije združenja je s pripravami začela že štirinajst dni pred tekmovanjem in jih dan pred pričetkom tekmovanja uspešno zaključila. Na strelskem poligonu je bilo vse pripravljeno in tekmovanje je pričelo ob 08.30 uri. Ekipe in posamezniki iz 16 strelskih društev vključenih v ligo A-A so prihajali na strelišče skladno s časovnico. Skupno se je tekmovanja udeležilo 88 tekmovalcev (26 ekip in posameznikov), s pištolo in 84 tekmovalcev z revolverjem (25 ekip in posameznikov). Tekmovanje se je zaključilo okoli 15.00 ure s podelitvijo priznanj najboljšim posameznikom in ekipam v obeh kategorijah.

Iz OZSČ Hrastnik se je tekmovanja obeh kategorijah udeležilo devet tekmovalcev razporejenih v tri ekipe. Med njimi se je najbolj odrezal Gregor Koritnik (ekipa ZSČ Hrastnik I), ki je v kategoriji »pištola« zasedel zelo visoko 5. mesto (190 krogov), kar je njegov najboljši rezultat v strelski ligi do sedaj. V kategoriji »revolver« pa je z 188 zadetimi krogi zasedel 15. mesto, kar je bil tudi najboljši rezultat tekmovalcev iz našega združenja.

Za tekmovalce je bila organizirana tudi na prehrana. Kuharska ekipa (Ludvik, Matej in Maja) je poskrbela, da so vsi tekmovalci po zaključenem streljanju dobili porcijo okusnih čevapčičev.

Strelsko tekmovanje sta popestrila tudi dva vojaka iz 20. pehotnega polka iz Celja, ki sta za vse udeležence tekmovanja izvrstno predstavila ostrostrelsko puško in avtomatsko puško FM 2000.

Zelo smo bili veseli čestitk Georga Simiča, glavnega koordinatorja strelske lige Alpe – Adria, ki je strelsko tekmovanje ocenil z odlično oceno.

This slideshow requires JavaScript.

Besedilo in fotografije: Jani Zore