V letošnjem programu dela OZSČ Hrastnik imamo načrtovana štiri redna strelska urjenje za svoje člane. V soboto, 2. aprila 2022 smo izvedli prvo strelsko urjenje na našem strelskem poligonu v precej zimskem vremenu. Prijavljeni člani so se preizkusili v streljanju s pištolo Crvena zastava z vložno cevjo za malokalibrske naboje 5,6 mm na razdalji 25 metrov.

Vodja strelske sekcije Rudi Senčar je s svojo 6-člansko ekipo (M. Iliševič, G. Koritnik, V. Mrak, B. Skaza, L. Žabkar, J. Žitnik) poskrbel pol ure pred začetkom urjenja, da sta organizacija in izvedba strelskega urjenja potekala izredno profesionalno s popolnim upoštevanjem vseh predpisanih zaščitnih ukrepov. Strelska mesta so bila pravilno pripravljena (postavljene tarče, priprava orožja, zaščitna očala, slušalke za zaščito sluha in strelski listi ter postavljen daljnogled za opazovanje zadetkov).

Strelskega urjenja se je udeležilo 25 članov, med njimi tudi 3 članice. Tako smo lahko prvič strelsko urjenje s pištolo izvedli v dveh kategorijah: ženski in moški. Razdeljeni so bili v 4 skupine, ki so izvedle streljanje s polurnim zamikom. Prva skupina je pričela s strelskim urjenjem ob 10.00 uri, aktivnost pa se je zaključila nekaj po 12.00 uri.

Najboljše rezultate v moški kategoriji so dosegli naslednji: Gregor Koritnik (97 krogov), Branko Skaza in Franc Volmut (72 krogov), Vojin Grujič (66 krogov) in Vlado Mrak (65 krogov). V ženski kategoriji pa je najboljši rezultat dosegla Anita Vavtar Abram (57 krogov).

Na zaključku strelskega urjenja je G. Koritnik presenetil udeležence s prijetno kulinarično gesto – s toplim sadnim čajem in kolački.

Besedilo: Rudi Senčar

Fotografije: G. Koritnik in M. Brečko.