Epidemija KOVID-19 je preprečila izvedbo dela aktivnosti Občinskega združenja slovenskih častnikov (OZSČ) Hrastnik od aprila do maja. S člani strelske sekcije našega združenja smo najprej testirali izvajanje strelskega urjenja upoštevajoč omejitvene pogoje zaradi ukrepov po epidemiji in temu primerno pripravili strelišče. Predsedstvo OZSČ Hrastnik se je odločilo, da v drugi polovici junija pričnemo z aktivnostmi za celotno članstvo, vendar s strogim upoštevanjem omejitvenih ukrepov, ki bodo veljali na dan izvedbe aktivnosti.

Sl. 1: Vzorno pripravljeno strelsko mesto

V sredo, 17. junija 2020 smo opravili prvo strelsko urjenje s pištolama 5,6 mm in 9 mm. Streljalo se je stoje. Za vsako streljanje pa so bili predvideni 3 naboji za poskus in 10 nabojev za oceno. Ekipa v sestavi: R. Sencar (vodja), L. Žabkar, M. Ilišević, D. Srebotnik in V. Mrak je odlično pripravila in izvedla strelsko urjenje.

Sl. 2: Na strelski liniji

Urjenja v streljanju se je udeležilo 24 članov združenja. Najboljše rezultate na strelskem urjenju so dosegli:

  • s pištolo 5,6 mm: Franc Grom in Dejan Pižmoht (89 krogov), Igor Zavrašek in Ana Koritnik (88 k.) in Alojz Brvar (86 k.) in
  • s pištolo 9 mm: Uroš Kovač (88 krogov), Branko Šmit (87 k.), Rudi Senčar (85 k.) ter Ana Koritnik in Vlado Mrak (84 k.)

Sl. 3: Pozorno oko vodje streljanja Rudija spremlja potek urjenja

Upoštevajoč vsa oba posamična rezultata so se na strelskem urjenju najbolj odrezali: Igor Zavrašek (170 krogov), Franci Grom in Ana Koritnik (169 k.), Dejan Pižmoht (166 k.) in Rudi Senčar (165 k.)

Posebno je potrebno pohvaliti strokovnost ekipe, ki je izvedla strelsko urjenje, saj je delo na strelišču potekalo varno in hitro, kot tudi vse udeležence, ki so obvezno upoštevali dodatne varnostne ukrepe zaradi KOVID-19.

This slideshow requires JavaScript.

Fotografije: David Srebotnik

Besedilo: Jani Zore