Slovenska vojska tudi letos že četrtič zaporedoma organizira ekipno strelsko tekmovanje z vojaško puško M-48 7,9 mm, na katerem sodelujejo organizacije in društva, s katerimi ima sklenjene pogodbe o sodelovanju. Tekmovanje je ekipno. Vsaka ekipa šteje tri člane, ne glede na spol. SV poskrbi za varnost, logistično podporo in osebje za izvedbo tekmovanja.

Tekmovanje se organizira na osmih območjih Republike Slovenije, poteka na treh ravneh. Letošnje tekmovanje prve ravni traja do 9. aprila 2017. Na drugo raven strelskega tekmovanja, ki bo potekalo dveh območjih (Vzhod in Zahod), se uvrsti prvih pet ekip s posameznega območja in se zaključi 14. maja 2017. Druga raven poteka v počastitev Dneva Slovenske vojske (15. maj). Na tretjo raven se uvrsti prvih pet ekip z območij Vzhod in Zahod in bo izvedeno 21. oktobra 2017 na strelišču Mačkovci. Tekmovanje na tretji ravni se odvija v spomin na odhod zadnjega vojaka JLA iz Slovenije leta 1991.

Letošnja prva raven strelskega tekmovanja na območju Celje je potekala v dveh dneh (27. in 28. marca 2017) na strelišču Pečovnik v organizaciji 20. pehotnega polka iz Celja. Udeležilo se ga je 55 ekip (165 tekmovalcev).

Občinsko združenja slovenskih častnikov Hrastnik se je udeležilo tega strelskega tekmovanja z dvema ekipama 27. marca 2017. Ekipo OZSČ Hrastnik 1 so sestavljali Gorazd Hafner, Bogdan Kovčan in Srečko Kreže, ekipo OZSČ Hrastnik 2 pa Ludvik Žabkar, Branko Šmit in Jani Zore.

V ekipni razvrstitvi so dosegli naslednje rezultate:

  • 10. mesto: OZSČ Hrastnik 2 (204 kroge) in

  • 18. mesto: OZSČ Hrastnik 1 (174 krogov).

This slideshow requires JavaScript.

Tekst: Jani Zore.

Fotografije: Gorazd Hafner in Jani Zore.