V novembru 2018 je bilo Občinskemu združenju slovenskih častnikov Hrastnik podeljeno priznanje Policijskega veteranskega združenja Sever – BRONASTI ZNAK SEVER. Na slovesnosti ob 27. obletnici suverenosti Republike Slovenije in spominskem dnevu Sever je v imenu našega združenja priznanje prevzel Ivo Vučetič, podpredsednik OZSČ Hrastnik, iz rok Alojza Klančišarja, predsednika PVD Sever Zasavje.

V obrazložitvi podelitve priznanja je bilo zapisano:»Uspešno sodelovanje z Občinskim združenjem Slovenskih častnikov Hrastnik poteka že vrsto leto. Policijskemu veteranskemu društvu Sever Zasavje njihovi člani nudijo pomoč pri izvedbi različnih usposabljanj, predvsem v streljanju in rokovanju z orožjem.Sodelovanje v zadnjih letih temelji tudi na podlagi podpisane Listine o medsebojnem sodelovanju, ki so jo podpisale vse veteranske in domoljubne organizacije iz Zasavja«.

Podeljeno priznanje v OZSČ Hrastnik sprejemamo kot veliko čast, ki nam ga je izkazalo sorodno združenje in spodbudo, da naše zelo uspešno sodelovanje poglobimo in nadgradimo z kakovostnimi vsebinami.

Besedilo in fotografije: OZSČ Hrastnik.