V soboto, 1. 10. 2016, je izvedeno predzadnje kolo Mednarodne strelske lige Alpe-Adria na strelišču v Kidričevem v organizaciji OZSČ Hrastnik. Na tekmovanju je sodelovalo skupaj 24 tročlanih strelskih ekip iz 23 društev – skupno 81 strelcev. Tekmovanja v obeh disciplinah (pištole in revolverji od kalibra 7,62 mm in naprej) sta se udeležili tudi dve ekipi OZSČ Hrastnik (Hrastnik I: Gorazd Hafner, Bogdan Kovčan in Tadej Logar ter OZSČ Hrastnik II: Branko Skaza, Branko Šmit in Ljubo Žabkar), kot posameznika pa sta s pištolo tekmovala tudi Igor Zavrašek in Ivan Oblak.  V logistično skupino pa sta bila vključena tudi nepogrešljiva Rudi Senčar in David Srebotnik.

V 6. kolu je ekipa OZSČ Hrastnik I dosegla do sedaj najboljše rezultate. V streljanju s pištolo je ekipno dosegla 11. mesto, najboljši rezultat v ekipi je dosegel Gorazd Hafner (179 krogov – posamično 31. mesto), v streljanju z revolverjem pa ekipno 5. mesto, najboljši v ekipi pa je bil Tadej Logar (184 krogov – posamično 14. mesto).

V trenutni skupni razvrstitvi po šestih izvedenih kolih lige se strelska ekipa OZSČ Hrastnik I  nahaja na 12. mestu od skupno 37 ekip v disciplini »pištola«, v disciplini »revolver« pa na 13. mestu od skupno 27 ekip.

Skupina za izvedbo tekmovanja iz OZSČ Hrastnik je zelo primerno izvedla tekmovanje. Po končanem streljanju je Gorazd Hafner, predsednik OZSČ Hrastnik, najboljšim posameznikom v  obeh disciplinah vročil medalje, najboljšim ekipam pa pokale.

Zadnje – finalno kolo strelske lige bo 8. 10. 2016 v Mariboru v organizaciji SD Policist Maribor. Vsem nastopajočim, predvsem pa naši ekipi zaželimo »mirno roko« in »ostro oko«.

 

Besedilo: Jani Zore.

Fotografije: George Simič

 

OZSČ Hrastnik in 6 kolo Lige AA

10 9a 9 8 7 6 5 4 3 2 1