Slovenska vojska letos že šestič zaporedoma organizira strelsko tekmovanje z vojaško puško, na kateri sodelujejo organizacije in društva, s katerimi ima sklenjene pogodbe o sodelovanju. Tekmovanje je posamično in ekipno. Ekipa šteje tri člane. Strelsko tekmovanje poteka na treh ravneh. V naslednjo raven se uvrsti pet najboljših ekip. Posebnost letošnjega strelskega tekmovanja je, da se prvič strelja z vojaško polavtomatsko puško M59/66 7,62 mm in da mora biti eden član ekipe star med 18 in 28 letom.

Prva raven strelskega tekmovanja za ljubljansko območje je bila v soboto 23. marca 2019 na strelišču Crngrob v organizaciji 1. brigade SV. Udeležilo se ga je 86 ekip oziroma skupaj 279 tekmovalcev. Tekmovanje je bilo zelo dobro pripravljeno in odlično izvedeno pod vodstvom vodje straljanja majorja Aleša Vovka.

Občinsko združenje slovenskih častnikov Hrastnik se je udeležilo letošnjega strelskega tekmovanja z dvema ekipama. Ekipo OZSČ Hrastnik-I so sestavljali: Matic Sapor, Rudi Senčar in Jani Zore, ekipo OZSČ Hrastnik-II pa: Branko Skaza, Tim Šmit in Nermin Tatlič. V ekipni razvrstitvi je ekipa OZSČ Hrastnik-I zasedla 9. mesto (skupno 200 krogov), ekipa OZSČ Hrastnik-II pa 34. mesto (skupno 156 krogov). Posamično pa so se člani našega združenja uvrstili: Jani Zore – 16. mesto (77 krogov), Matic Sapor – 21. mesto (76 krogov), Nermin Tatlič – 43. mesto (70 krogov), Rudi Senčar – 139. mesto (47 krogov), Tim Šmit – 143. mesto (46 krogov) in Branko Skaza – 161. mesto (40 krogov).

This slideshow requires JavaScript.

Tekst in fotografije: Jani Zore.