V soboto, 23. septembra 2023 je Občinsko združenje slovenskih častnikov Hrastnik, v sklopu uresničevanja Letnega plana dela za l. 2023, organiziralo orientacijsko taktični dogodek. Načrtovan je bil tudi pohod, vendar ga zaradi zelo deževnega vremena nismo izvedli. Na pripravi za aktivnost smo se dogovorili, da dogodek v primeru dežja izvedemo le na našem strelskem poligonu.

Na strelskem poligonu smo postavili vseh sedem delovnih točk: streljanje z MK pištolo, šifriranje/dešifriranje sporočila, merjenje razdalje s pomočjo parnih korakov, delo s topografsko karto, merjenje azimuta, uporaba slovenske tablice črkovanja in metanje bombe v cilj. Dogodka so se udeležile tri ekipe: dve ekipi sestavljene iz naših članov in ena ekipa gostov – članov Prostovoljnega gasilskega društva Čeče. Kljub deževnem vremenu je bilo vzdušje v ekipah zelo v redu in tudi tekmovalno. Vse ekipe so rešile vse postavljene naloge na delovnih točkah. Vodje delovnih točk so ocenjevale rešitve nalog skladno s postavljenimi kriteriji oziroma zabeležile dosežene rezultate.

Na podlagi doseženih rezultatov so ekipe dosegle naslednji rang:

  • prvo mesto: ekipa »U izzy«,

  • drugo mesto: ekipa »Čejčani« iz PGD Čeče in

  • tretje mesto: ekipa št. 2.

Dogodek so popestrili trije pripadniki 20. pehotnega bataljona iz Celja, ki so za vse udeležence pripravili mini tehnični zbor pehotne oborožitve v pehotnem oddelku in opremo vojaka Slovenske vojske.

Proti koncu dogodka so se nam pridružili nekateri naši starejši člani. Dogodek smo zaključili z odličnim pasuljem, ki sta ga pripravila Ana in Gregor Koritnik, in prijetnim druženjem.

.

Besedilo: Jani Zore.

Fotografije: J.Z. in M.R.