Na povabilo RKS-Območnega združenja Hrastnik se je skupina članov Občinskega združenja slovenskih častnikov Hrastnik udeležila ogleda interventne vaje »Prometna nesreča v naselju« v petek, 28. maja 2021, na parkirišču športnega parka na Logu v Hrastniku.

Interventna vaje je imela naslednji scenarij – težja prometna nesreča v urbanem okolju, v kateri sta bili udeleženi dve motorni vozili in kolesar. V nesreči je bilo udeleženih 9 oseb: v prvem vozilu sta bili dve osebi vkleščeni in še dva sopotnika z manjšimi poškodbami, v drugem vozilu so bili štirje potniki, od katerih je eden podlegel poškodbam, dva sta imela zahtevnejše poškodbe, eden izmed njih pa je doživel panični napad ter kolesar, ki ga je zbil eden od avtomobilov in je imel težjo poškodbo noge.

V interventni vaji so sodelovali člani Ekipe prve pomoči RKS-OZ Hrastnik, reševalni enoti ZD Hrastnik z zdravniki, predstavniki Policijske postaje Hrastnik, člani Prostovoljnega gasilskega društva Hrastnik mesto in člani posebne ekipe GD Trbovlje, ki so specializirani za reševanje vkleščenih oseb iz vozil.

Scenografija je bila postavljena zelo realistično, statisti so odlično odigrali svoje vloge, tako da so si obiskovalci lahko ogledali hitro in strokovno delo ter medsebojno sodelovanje vseh udeleženih služb, od katerih je vsaka nazorno opravila delo, za katero je tudi poklicana ob takšnih situacijah.

Vsi obiskovalci so se lahko prepričali, da so naše službe za hitri odziv dobro pripravljene in da ne gre dvomiti v strokovnost dela ekipe PP, policistov, reševalcev in gasilcev v primeru, da se zgodi prometna nesreča z večjim številom poškodovancev.

OZSČ Hrastnik se zahvaljuje RKS-OZ Hrastnik za povabilo na ogled interventne vaje, veselimo pa se že naslednje vaje, ki jo bodo organizirali v jesenskem času.

This slideshow requires JavaScript.

Tekst in fotografije: Jani Zore.