V petek, 8. septembra 2017 popoldne je Gorazd Hafner, predsednik Občinskega združenja slovenskih častnikov Hrastnik, svečano prerezal trak in s tem odprl dolgopričakovano novo pridobitev hrastniške častniške organizacije – strelišče. Rudiju Senčarju, vodji strelske sekcije OZSČ, je pa pripadla čast izstrelitve prvega strela na novoodprtem strelišču.

Strelišča se nahaja ob cesti, ki vodi na Kal, na območju bivših rudarskih površin, ki so namenjene za športno-rekreativne dejavnosti. Gradnja se je pričela v mesecu maju in zgrajeno je v rekordnem času – v štirih mesecih. Gorazd Hafner je ob otvoritvi poudaril, da brez izredno velikega udarniškega dela članov združenja, predvsem članov strelske sekcije, ter upornosti in pozitivne trme Rudija Senčarja, ki je ves čas bdel nad vsemi deli, se strelišče ne bi moglo tako hitro in pravilno zgraditi.

Strelišče OZSČ Hrastnik je namenjeno predvsem članom združenja za izvajanje strelskih urjenj, treningov in tekem s pištolami in revolverji na razdalji do 25 metrov. Uporablja pa se lahko tudi za streljanje z zračnim in malokalibrskim orožjem. Na območju strelišča je poleg zavarovanega prostora za izvajanje streljanja tudi urejen parkirni prostor in večnamenska površina, ki se bo lahko uporabljala za različne aktivnosti združenja v času, ko se streljanje ne bo izvajalo.

Besedilo in fotografije: Jani Zore

This slideshow requires JavaScript.