V soboto, 27. 4. 2019, na Dan upora proti okupatorju, je potekalo letno srečanje domoljubnih in veteranskih organizacij (DVO) Zasavja v Evroparku v Zagorju ob Savi. Srečanje je že tradicionalno zelo uspešno organiziralo Policijsko veteransko društvo SEVER Zasavja. Udeležilo se ga je preko 100 članov Območnega Združenja veteranov vojne za Slovenijo Zasavja, Občinskih organizacij ZB za vrednote NOB in Občinskih združenj slovenskih častnikov iz vseh treh zasavskih občin (Hrastnik, Trbovlje in Zagorje ob Savi) in PVD SEVER Zasavje.

Začetek srečanja je obeležil slavnostni prihod praporščakov, ki so jih udeleženci burno pozdravili. Srečanje je odprl s kratkim nagovorom Alojz Klančišar, predsednik PVD SEVER Zasavje in Koordinacije VDO Zasavja. Vse udeležence je nato pozdravil župan občine gostiteljice srečanja, Matjaž Švagan. Slavnostni govornik na srečanju je bil Rudi Medved, minister za javno upravo. Slovesnost je s prijetno glasbo popestril kvintet Policijskega orkestra. Kratki slovesnosti je sledilo družabno srečanje ob zelo okusni enolončnici – ričetu z obilnim kosom kuhane vratovine. Zaradi prihajajočega neurja se je srečanje skrajšalo. Udeleženci so si obljubili, da se v aprilu naslednje leto srečajo v občini Trbovlje.

OZSČ Hrastnik sta na srečanju predstavljala Ivo Vučetič, podpredsednik združenja, in praporščak Momir Iliševič. Prisotno pa je bili tudi 8 članov združenja s svojimi družinskimi člani.

This slideshow requires JavaScript.

Tekst in fotografije: Jani Zore.