Člani strelske sekcije Občinskega združenja slovenskih častnikov se pridno udeležujejo letošnjega tekmovanja v streljanju s pištolami in revolverji velikega kalibra – Mednarodne strelske lige Alpe-Adria. V soboto, 11. maja 2024 je Strelsko društvo Proarmis zelo uspešno organiziralo 4. kolo Mednarodne strelske lige Alpe-Adria v Mariboru. Tekmovanja se je udeležilo 115 strelcev s pištolo in 105 strelcev z revolverjem

Naše združenje je zastopala do sedaj najštevilnejša skupina – 8 članov strelske sekcije (Franci Grom, Gorazd Hafner, Bojan Kajtna, Gregor Koritnik, Jani Žitnik, Žiga Kovač, Srečko Mešiček in Igor Zavrašek), ki so nastopali v dveh tričlanskih ekipah (ZSČ Hrastnik 1 in 2) in dva pa sta tekmovala kot posameznika. Izreden uspeh je dosegel Gregor Koritnik (ekipa ZSČ Hrastnik 1), ki je postal zmagovalec v kategoriji »pištola«, v kategoriji »revolver« pa je bil se je ravno tako najbolje odrezal Gregor Koritnik. V ekipni razvrstitvi sta ekipi našega združenja dosegli:

  • v kategoriji »pištola« med 30 ekipami je ekipa ZSČ Hrastnik 1 dosegla 12. mesto, ekipa ZSČ Hrastnik 2 pa 23 mesto.

  • v kategoriji »revolver« med 30 ekipami je ekipa ZSČ Hrastnik 1 dosegla 19. mesto, ekipa ZSČ Hrastnik 2 pa 27 mesto.

Z osvojenim prvim mestom je Gregorju Koritniku uspel velik skok na 16. mesto (med 153 strelci) v trenutni skupni razvrstitvi v kategoriji »pištola« Mednarodne strelske lige Alpe-Adria (zaključena štiri kola).

Naslednje V. kolo Mednarodne strelske lige Alpe-Adria bo 25. maja 2024 v Ljubljani v organizaciji Strelskega društva Olimpija.

Besedilo: Jani Zore

Fotografije: Gregor Koritnik