Vsako zadnjo soboto v januarju poteka tradicionalno smučarsko tekmovanje domoljubnih in veteranskih organizacij v spomin na partizansko smučarsko tekmovanje, ki ga je organizirala 31. divizija 9. korpusa na osvobojenem ozemlju v Cerknem, 20. in 21. januarja 1945.

Letos je bilo tekmovanje potekalo 28. januarja. 2023. Posamično in ekipno  tekmovanje v okviru spominskega tekmovanja »Partizanske smučine – CERKNO 45« v  smučarskem centru Cerkno so se poleg ZSČ, udeležili tudi člani ZZB za vrednote NOB, ZVVS, Združenja Sever in pripadniki SV.  Skupno se je tekmovanja udeležencev 293 predstavnikov vseh društev.

Na smučarskem prvenstvu ZSČ v veleslalomu so tekmovali samo člani ZSČ. Prvenstva se je udeležilo 50 članov iz 13 združenj.

Zaključek je potekal pred hotelom Perla, kjer so bile najboljšim posameznikom vročene medalje in najboljšim ekipam pokali.

OZSČ Hrastnik je sodelovala na smučarskem prvenstvu ZSČ s 3-člansko ekipo, ki so jo sestavljali: Boris Hribernik,  Dušan Škorjanc in Marjan Racki. Tekmovali smo v dveh različnih starostnih kategorijah. Najbolje se je odrezal Dušan Škorjanc, ki je osvojil 3. mesto v starostni kategoriji »moški 1958 in starejši«,  v kategoriji 1959 do 1966 pa je Boris Hribernik dosegel 7. mesto in Marjan Racki 17. mesto.

Na žalost nismo sodelovali v ekipnem seštevku, saj je  organizator, kljub opozorilu Dušana Škorjanca in Borisa Hribernika, vodil slednjega v evidenci kot člana ZSČ Slovenska Bistrica. Ta napaka se pojavlja tudi v uradnih rezultatih.

Čestitke gredo celotni ekipi za dostojno zastopanje našega združenja.

Tekst in fotografije: Marjan Racki