Zadnjo soboto v juliju se nas je 6 članov ZSČ Hrastnik odpravilo na tradicionalni spust KOLPA, ki sta ga letos organizirala ZSČ Območno združenje Bela Krajina in Hrvaški častniški zbor Karlovške županije.

Letos so organizatorji spust KOLPA-KUPA 2023 prvič lokacijsko prestavili na hrvaško reko Mrežnico, na del reke med Zvečajem in Belaviči pri Dugi Resi. Spusta se je udeležilo 16 Območnih združenj slovenskih častnikov.

Zbrali smo se na kopališču v Metliki, od koder so nas z avtobusoma odpeljali na izhodiščno točko pri kraju Zvečaj, kjer smo se vkrcali na rafte in spustili po reki Mrežnici ter v dobrih treh urah prispeli živi in zdravi, sicer pa malo mokri, do zaključne lokacije pri kraju Belavići pri Dugi Resi.

Organizator HČZ-KŽ se je potrudil in poskrbel za varnost vseh udeležencev.

Na dogodku so nas pozdravili predsednik HČZ-KŽ Igor Majetič, predsednik OZSČ Bela krajina Anton Krašovec, podpredsednik ZSČ Bojan Šoper in podžupanja Duge Rese.

Veseli smo bili lepega vremena, prijetne družbe in zanimivega spusta po reki, ki je nismo poznali. Organizator je poskrbel tudi za prehrano in pijačo.

Še se bomo vrnili.

Besedilo: Belinda in Zdenko Ladiha

Fotografije: Maja Goltes