V soboto 30. 7. 2022 je OZSČ Bela Krajina v sodelovanju s Hrvatskim častniškim zborom Karlovške županije pripravila tradicionalni mednarodni spust po Kolpi (KOLPA – KUPA 2022«). Zaradi nizkega vodostaja reke Kolpe se je spust odvijal malce drugače kot sicer, tako da sta bila start in cilj na slovenski strani.

Spusta se je udeležilo devet naših članov z izkušenim krmarjem Igorjem Jamškom iz Brodarskega društva Hrastnik. Zgodaj zjutraj so se z dvema avtoma in prikolico z raftom odpravili v 115 km oddaljeno Metliko, kjer je bil na mestnem kopališču svečani uradni sprejem in zbor vseh udeležencev, popestren s prigrizkom in malico, s katero so se veslači okrepčali za nadaljnje veslaške podvige.

Po sprejemu in zboru v Metliki so se vsi udeleženci z avtobusi in kombiji prepeljali v vas Griblje, kjer je bilo izhodišče letošnjega spusta. Vsi udeleženci dogodka so uspešno in brez posebnosti premagali Kolpo, ki je imela precej nizek vodostaj in počasen tok, tako da so vseh 11 km spusta bili »na veslih«, kar se je še posebej odražalo pri veselju na cilju, ko so bili deležni ponovne pogostitve.

Vreme je služilo tako organizatorju kot udeležencem. Bilo je oblačno in ne prevroče, edino ploho pa so udeleženci prevedrili ob sicer predvidenem vmesnem postanku v kampu Bela Krajina.

Ob zaključni slovesnosti na cilju v metliškem mestnem kopališču je vse prisotne nagovoril tudi član našega združenja Rudolf Senčar, predsednik strelske sekcije, ki se je ob priložnosti zahvalil vsem udeleženim in organizatorjem, hkrati pa je povabil vsa prisotna združenja na tradicionalno pokalno strelsko tekmo našega združenja »ČEBELICA 2022«, ki bo v soboto 27. 8. 2022. Med udeležence pa so razdeljena tudi vabila na omenjeno aktivnost. .

Končna ocena dogodka s strani članov našega združenja je več kot pozitivna, z mislijo, da se spusta ponovno udeležimo in tako v duhu dobrega medsebojnega sodelovanja prispevamo k izvajanju aktivnosti znotraj Združenja Slovenskih Častnikov.

This slideshow requires JavaScript.

Besedilo in forografije: Gregor Koritnik