OZSČ Štore je 17. oktobra 2019 organiziralo osrednji dogodek njihovega združenja »Predstavitev Slovenske vojske in Policije« že petnajsto leto zapored. Na podlagi njihovega vabila se je dogodka udeležila skupina članov OZSČ Hrastnik.

Na dogodku je slovenska policija predstavila svoje orožje in opremo policista in policijskega specialca, konje in opremo konjeniške enote, službene pse in opremo za vzdrževanje javnega reda in miru ter službena motorna vozila, ki jih uporabljajo pri svojem delu (osebno vozilo, terensko vozilo, motor in marico). Dogajanje je popestrila tudi maskota »medo« policist.

Slovenska vojska se je predstavila z orožjem in opremo vojaka v pehotnem oddelku, izvidniškim vozilom radiološko kemične in biološke obrambe (RKBO), terenskim avtomobilom Toyota in šolskim helikopterjem Bell 206-B »Kralj Matjaž«. Okoli poldneva je prizorišče preletavalo tudi vojaško letalo Pilatus in prikazalo njegove izredne zmogljivosti v zraku. Po zaključku neverjetnih lupingov in drugih elementov je v počasnem letu preletelo prizorišče ter z lučmi in miganjem kril pozdravilo udeležence. Vojaško delovno točko je popestril tudi postavljen mini vojaški poligon, kjer so se otroci in mladostniki, opremljeni z vadbeno vojaško puško, lahko pomerili v premagovanju postavljenih ovir.

Gasilsko društvo Štore je predstavilo eno od njihovih vozil za gašenje požara. V praktičnem delu gasilske postavitve so lahko udeleženci uporabili gasilsko brizgalno, kar so največ koristili otroci.

Svojo delovno točko je imel tudi Center za krepitev zdravja, ki deluje v okviru ZD Celje.

This slideshow requires JavaScript.

Tekst in fotografije: J. Zore.