V mesecu marcu 2019 se je genmaj. dr. Alojz Šteiner, predsednik Zveze slovenskih častnikov, udeležil rednega letnega zbora Območnega združenja slovenskih častnikov Hrastnik. Ob tej priložnosti mu je Gorazd Hafner, predsednik OZSČ Hrastnik, predlagal, da bi v Hrastniku gostili eno od sej Predsedstva ZSČ.

Predsednik ZSČ je z veseljem sprejel povabilo in v torek, 4. 6. 2019 so se člani Predsedstva ZSČ zbrali v Hrastniku. Predsednik hrastniškega združenja Hafner je pričakal predsednika ZSČ in člane Predsedstva na strelskem poligonu, kjer jih je pozdravil ter predstavil strelski poligon in njegov nadaljnji razvoj. Zatem je ekipa strelske sekcije OZSČ Hrastnik pod vodstvom Rudija Senčarja izvedla s člani Predsedstva strelsko urjenje s pištolo 9 mm (5 poskusnih in 10 nabojev za oceno). Udeleženci urjenja so pokazali dobro znanje pri uporabi pištole in zelo solidne rezultate. Najboljše rezultate v strelskem urjenju so dosegli: Jani Zore iz OZSČ Hrastnik (77 krogov), Tomaž Lavtižar iz OZSČ Jesenice-Kranjska Gora (75 krogov) in Miran Stopar iz OZSČ Domžale (72 krogov). Vsem trem so vročena priložnostna darila OZSČ Hrastnik.

Po zaključenem streljanju so se člani Predsedstva ZSČ napotili v planinski dom v Gorah, kjer so imeli redno sejo. Upravnica planinskega doma Branka Jovičić je za kosilo pripravila in postregla z odličnimi zasavskimi kulinaričnimi jedmi, kjer niso manjkali krumpantoč, grenadirmarš in funšterc. Na kosilu so se članom Predsedstva pridružili tudi David Srebotnik, član predsedstva OZSČ Hrastnik, ki je nadomeščal predsednika združenja, in člani strelske sekcije, ki so organizirali strelsko urjenje.

This slideshow requires JavaScript.

Tekst in fotografije: Jani Zore.