Vsako leto se zadnjo soboto v januarju odvija smučarsko tekmovanje domoljubnih in veteranskih organizacij v spomin na partizansko smučarsko tekmovanje, ki ga je organizirala 31. divizija 9. korpusa na osvobojenem ozemlju v Cerknem 20. in 21. januarja 1945.

Po dvoletnem premoru zaradi epidemije je bilo v soboto, 29. januarja 2022 že tradicionalno 45. smučarsko tekmovanje »Partizanske smučine – CERKNO 45« v prekrasnem sočnem vremenu, v smučarskem centru Cerkno. V okviru te prireditve so bila smučarska prvenstva v veleslalomu Zveze ZB za vrednote NOB, Zveze veteranov vojne za Slovenijo, Zveze policijskih veteranskih društev Sever in Zveze slovenskih častnikov. Tekmovalo je skupaj preko dvesto udeležencev.

Na smučarskem prvenstvu ZSČ v veleslalomu so tekmovali samo člani ZSČ in sicer moški v treh starostnih kategorijah in ženske. Prvenstva se je udeležilo 51 članov iz 15 združenj. Po zaključenem tekmovanju so se vsi tekmovalci in organizatorji zbrali pred hotelom Perla na vrhu smučišča na zaključni slovesnosti, kjer so bile najboljšim posameznikom vročene medalje in najboljšim ekipam pa pokali.

OZSČ Hrastnik je sodelovala na smučarskem prvenstvu ZSČ s 4 člansko ekipo, ki so jo sestavljali: Boris Hribernik, Dražen Koštrun, Dušan Škorjanc in Ludvik Žabkar. Tekmovali so v dveh različnih starostnih kategorijah. Najboljše se odrezal Dušan Škorjanc, ki je osvojil 2. mesto v starostni kategoriji »Moški 1957 in starejši«, medtem pa je Ludvik Žabkar dosegel 6. mesto v isti kategoriji, v kateri je tekmovalo 13 udeležencev. V starostni kategoriji »Moški 1958 – 1965« sta naša dva člana med 21 udeleženci dosegla zelo solidno mesto (Matjaž Koštrun 10. mesto in Boris Hribernik – 10.mesto).

Čestitke celotni ekipi za dostojno zastopanje našega združenja na prvenstvu ZSČ v veleslalomu.

This slideshow requires JavaScript.

Besedilo in fotografije: Jani Zore