Občinsko združenje slovenskih častnikov Hrastnik je v soboto, 27.8.2022 izvedlo peto zaporedno strelsko tekmovanje s pištolo Crvena zastava M70 7,65 mm »ČEBELICA 2022«, ki je glede na povratne informacije s samega prizorišča in kasneje preko prejetih pohval prek e-pošte že postala tradicionalna tekma našega združenja in slovenske strelske skupnosti.

Organizatorji smo zagotovili orožje in strelivo na vseh šestnajstih strelskih mestih našega strelskega poligona. Tekmovanje je potekalo na način:

– vsak tekmovalec izžreba strelsko mesto s predprijavljenim orožjem,

– zatem tekmovalci streljajo po 5 strelov za preizkus in

– nato še 10 strelov za rezultat.

S pomočjo donatorjev smo poskrbeli za nagradni sklad, katerega vrednost je skupaj znašala cca 3.000 €, tako da so vsi udeleženci tekme prejeli praktične nagrade.

Letošnje tekme se je udeležilo 129 tekmovalcev iz 29 društev (med njimi 9 združenj slovenskih častnikov) ter nekaj posameznikov. Glede na lansko udeležbo se je število udeležencev povečalo kar za 40%. Pri organizaciji prireditve je aktivno sodelovalo 25 članov našega združenja. Prva skupina je pričela streljati ob 9.00 uri, zaključek pa je bil izveden ob 13.00 uri s podelitvijo medalj in prehodnega pokala, ter žrebanjem glavne nagrade – darilnega bona za polavtomatsko pištolo CZ kalibra 9x19mm. Zmagovalec tekmovanja je bil Srečko Bratušek, ki je dosegel 87 krogov, drugo mesto s 86 krogi je zasedel naš član Gregor Koritnik, tretje mesto pa je osvojil Matjaž Režek s 83 krogi.

Po tekmovanju je bila organizirana pogostitev za vse tekmovalce, ki se je letos prvič odvijala pod novozgrajenima objektoma (kozolcema) na našem strelskem poligonu. Objekta sta več kot odlično prestala svoj krst, izgled in funkcionalnost so pohvalili mnogi udeleženci prireditve.

Tudi tokrat je pritegnila pozornost v čebeljem kostumu naša članica Ana Koritnik. Izredno pozitivni odzivi mnogih tekmovalcev kažejo na to, da moramo tudi v prihodnje poskrbeti za dobro sprejeto maskoto prireditve.

Žreb glavne nagrade je bil tokrat naklonjen našemu članu Igorju Zavrašku, ki je prejel darilni bon za polavtomatsko pištolo CZ v kalibru 9x19mm.

Našo aktivnost sta popestrila tudi dva pripadnika 20. pehotnega polka iz Celja, ki sta udeležencem tekmovanja predstavila orožje za ognjeno podporo v pehotnem oddelku.

This slideshow requires JavaScript.

Besedilo: Gorazd Hafner

Fotografije: Arhiv OZSČ Hrastnik