Skladno z letnim načrtom dela je Občinsko Združenje Slovenskih Častnikov Hrastnik (v nadaljevanju OZSČ Hrastnik) v soboto 8.10.2022, na poligonu združenja organiziralo in izvedlo piknik za člane in njihove svojce.

Prvenstveni namen piknika je bilo druženje članov in svojcev, se je pa druženje izkoristilo tudi za otvoritev novega objekta (t.i. kozolec) na poligonu OZSČ Hrastnik ter razglasitvijo rezultatov in podelitvijo medalj klubske zimske strelske lige, katere namen je ohranjanje psihofizične kondicije članov strelske sekcije OZSČ Hrastnik.

Gostje piknika so uživali v jedeh z žara in na sami lokaciji skuhanim pasuljem, dan pa so si popestrili tudi s streljanjem z zračnim orožjem in metom bombe v cilj.

Na piknik so se spotoma oglasili tudi prijatelji s strelskih tekmovanj iz strelskega kluba SK100TKA in Občinskega Združenja Veteranov Vojne za Slovenijo občin Kungota, Pesnica in Šentilj, ki so predhodno odstrelili »Tekmo 24. odprtega državnega prvenstva ZSČ Slovenije v preciznem streljanju s pištolo velikega kalibra«, na kateri so sodelovali in tekmovali tudi člani OZSČ Hrastnik, ki so ekipno zasedli 6 mesto od skupno 36 ekip.

Zbrane goste je nagovoril tudi predsednik OZSČ Hrastnik, Gorazd Hafner.

Piknik je minil v zares prijetni prijateljski atmosferi, kateri je botrovalo tudi idealno sončno jesensko vreme z ravno pravšnjimi temperaturami.

Avtor članka se na tem mestu zahvaljujem vsem klubskim prijateljem, ki so bodisi s svojo aktivnostjo, prispevki ali kombinacijo obojega pripomogli k brezhibni izvedbi dogodka. Skupaj zmoremo!

This slideshow requires JavaScript.

Besedilo : Gregor Koritnik

Fotografije: Marino Brečko, Maks Rak, Boris Cehner in Gregor Koritnik